Marjon De Stefano-Poulus

P10306082 150x150 Marjon De Stefano Poulus

Sinds 2006 werk ik als zelfstandig adviseur en coach vanuit mijn bureau Via-Vista voor ondernemers in het midden- en kleinbedrijf. Bij de meeste van mijn klanten speelt het thema van een aanstaande wisseling van eigendom en management van het bedrijf. Het is mijn rol om de betrokkenen voor te bereiden op alle facetten die hierbij aan de orde komen. Dit zijn niet alleen de zakelijke facetten, maar juist ook de persoonlijke en – indien van toepassing – de aspecten van het familieverband.

MBI-specialist

In de advisering van mijn klanten is samenwerking met andere professionele partijen erg belangrijk. Een ondernemer kan goede beslissingen nemen als op het juiste moment de correcte informatie beschikbaar is. Daarvoor maak ik gebruik van een groot professioneel netwerk, met onder andere fiscalisten, juristen, banken en fusie- en overname adviseurs. In de advisering bij bedrijfsopvolging werkt ik bijvoorbeeld samen ‘2K kennis en kunde’. Dit bureau is een partner van MKB-ondernemers in alle fases van hun ondernemerschap. Zo wordt bij een wisseling van leiderschap een werkbaar ondernemersplan gemaakt en kan een managementteam gecoacht worden bij de groeiplannen.

Management Buy In is een specialistische tak van sport, waarbij ik samenwerk met dé MBI-specialist in Nederland: het bureau Dutch Dream. Adviseurs van Dutch Dream staan de MBI-kandidaat van start tot finish volledig bij: van het zoekprofiel voor het geschikte bedrijf, het leggen van contacten met passende bedrijven, waardebepalingen, het onderhandelingsproces met alle ins en outs, tot aan het sluiten van de deal.

25 jaar ervaring

Voordat ik dit advies- en coachwerk zelfstandig ging doen, werkte ik meer dan 25 jaar bij de Rabobank in commercieel management, zakelijk accountmanagement, private banking en als specialist voor bedrijfsoverdracht en -overname. Vanuit die achtergrond geef ik ook workshops aan adviseurs van de bank over het onderwerp bedrijfsoverdracht en verzorg ik workshops voor aanstaande ondernemers en verkopers.

Coach & advieur

De concrete begeleiding die ik geef bij bedrijfsovername en  overdracht bestaat uit:

  • Het samen met de koper voorbereiden op de aanstaande overname;
  • Het samen met de verkoper voorbereiden van de aanstaande gehele of gefaseerde overdracht;
  • Het begeleiden van ondernemers als een verschil van visie leidt tot aanpassingen in de directie van het bedrijf.

In de loop van de jaren heb ik hierin al vele ondernemers begeleid, naar tevredenheid van mijn klanten. Mijn kracht ligt vooral in de combinatie van drie elementen:

  • Opleidingen en ervaring op het vlak van bedrijfseconomie, financiën, psychologie en coaching;
  • Jarenlange ervaring als specialist bedrijfsoverdracht bij de Rabobank;
  • En een gepassioneerde betrokkenheid bij alle facetten van bedrijfsoverdracht in het MKB.

Meer over mijn diensten ->

MBI specialist Dutch Dream ->