Bedrijfsopvolger

 

Neemt u het bedrijf over van uw baas, of binnen de familie? Dan heeft u twee uitdagingen voor u. Eerst de overname zelf: hoe pak ik dat aan. En vervolgens de uitdaging van het leiden van de onderneming.

In de overname van het bedrijf staat u voor een aantal vragen. Maar de communicatie daarover met de zittende eigenaar is vaak beperkt. In het verleden is uitgesproken dat u het bedrijf (misschien, waarschijnlijk, zeker) mag gaan overnemen, maar concrete stappen naar de voorbereiding op die overdracht ontbreken. U heeft behoefte aan antwoord op de vragen: Wat gaan we doen en wanneer gaan we het doen.

Voor een goede voorbereiding op het overnametraject adviseer ik u het boek ‘De overname – een heldenreis’ te lezen. Daarin worden chronologisch alle fases en onderdelen behandeld en krijgt u inzicht in de kritische succesfactoren voor een geslaagde overname. Ook de valkuilen komen in het boek aan bod en uw voorbereiding op de communicatie met de zittende ondernemer.

Ter voorbereiding op het ondernemerschap, en leiding geven aan het bedrijf, kan een traject worden gestart dat zowel uzelf als het bedrijf betreft. Voor uzelf is het van belang inzicht te krijgen in uw kwaliteiten en ontwikkelpunten voor het ondernemerschap en uw doelen met het ondernemerschap te bepalen. Om dit ondernemerschap verder te ontwikkelen kunt u samen met mij een ondernemingsplan opstellen voor het hele bedrijf of een onderdeel van het bedrijf. In de uitvoering van het plan kan ik, als ervaren ondernemerscoach, u concrete feedback geven.

Dit ontwikkeltraject naar verdieping van uw ondernemercapaciteiten  is in uw belang, maar er is ook een duidelijk belang voor het bedrijf en de overdragende eigenaar.

Na het eerste inventariserende gesprek ontvangt u van mij een offerte met daarin een voorstel voor het aantal uren voor het traject en mijn tarieven. U weet vooraf wat de investering gaat zijn. Het is gebruikelijk dat de onderneming de kosten voor dit ontwikkeltraject betaalt.

Boek: ‘De overname – een heldenreis ->

Voor meer informatie: contact ->