Boek: De overname – een heldenreis

w60h heldencard151020101 214 250x351 Boek: De overname   een heldenreis  

‘De overname – een heldenreis’ is een inspiratie- en informatieboek voor iedereen, die serieus overweegt om ondernemer te worden door middel van het overnemen van een bedrijf. Zie dit boek als je coach op weg naar jouw overname. Het leidt je stap voor stap langs de verschillende onderdelen van je voorbereiding en helpt je met de keuzes die je onderweg moet maken.

In dit boek vind je alle praktische informatie over een overname: Over het stellen van je eigen doelen, je voorbereiding van de gesprekken, de valkuilen die je onderweg kunt tegenkomen, maar ook zaken als de financiering, adviseurs, waardebepaling, onderhandelen en juridische en fiscale hoofdlijnen.

En het boek biedt inspiratie voor de moeilijke momenten, van helden die je voorgingen. Bijvoorbeeld van ondernemers, zoals Richard Branson, Steve Jobs, en Anita Roddick, die hun unieke karaktereigenschappen omzetten in ondernemerschap. Of van sporters, zoals Lance Armstrong en Mohammed Ali die een overwinning voorbereiden. En bovenal van de ondernemers die vóór jou een overname deden, en die je in dit boek hun tips geven uit de praktijk.

De weg die je als koper aflegt naar een bedrijfsovername, is onder te verdelen in drie fases. De lezer doorloopt de onderdelen van deze fases in chronologische volgorde. ‘De overname’ staat zowel stil bij de technische aspecten van een overname, als bij de ‘zachte’ elementen, zoals communicatie en emotie. Vernieuwend is dat dit boek handvatten geeft om de communicatieve en emotionele aspecten van een bedrijfsovername te managen. Juist dát zijn vaak de elementen die bepalen of een deal wel of niet wordt gesloten.

De schrijfster, Marjon De Stefano-Poulus, is zelfstandig coach en adviseur. In haar dagelijks werk adviseert ze ondernemers bij een wisseling in eigendom en management van een onderneming. Het boek is gebaseerd op haar kennis en ervaring als coach bij het begeleiden van de buitengewoon complexe technische en menselijke processen van een bedrijfsovername.

Een bedrijfsovername is een groot avontuur, een heldenreis. Dit boek is een praktische survivalgids voor een overname.

5 Redenen om ‘De overname – een heldenreis’ te kopen ->

Meer over de schrijfster ->

Samenvatting van het boek ->

Inhoudsopgave ->

Boek bestellen ->